Hur gör jag nu?

När en person har avlidit är det tyvärr ibland mycket man måste tänka på mitt i sorgearbetet.

Om det är en person som bott på äldreboende rör det sig om uppsägning och ofta mycket snabb utflyttning och städning av boendet.

Är det en hyreslägenhet så har man vid dödsfall rätt till en månads uppsägning.( i annat fall 3 månader). Då är det viktigt att göra det innan månadsskiftet då uppsägning skall göras i samma månad som dödsfallet inträffar.

Det är viktigt att känna efter vad man orkar med. Om det finns pengar i dödsboet kan det kanske kännas som en befrielse att få lite längre tid på sig. Det är många känslor som kan komma upp i samband med tömning av lägenhet.

Finns det en bostadsrätt eller fastighet har man ofta inte lika bråttom. Här är viktigast att man tänker på att boendet och dödsboet förvaltas.

I alla tre fallen kan det kännas skönt att komma i kontakt med sakkunnig som har lång erfarenhet i dessa frågor. När det gäller vilken ordning man ska göra begravning och bouppteckning finns det inget rätt eller fel. Det vanligaste är att man planerar begravning och parallellt med detta börjar man så smått med insamling av uppgifter till bouppteckning. Själva förrättningen har man oftast efter begravningen.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig i ett tidigt stadie så allt går rätt till.